Frisse zomerse couscous salade
OF
Voorbereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
4 eetlepels rozijnen
2 tomaten (zelf in blokjes snijden, vocht en zaadjes gaan ook door de couscous)
½ komkommer (in kleine blokjes snijden)
½ rode paprika (in kleine blokjes snijden)
2 stengels bleekselderij (in kleine blokjes snijden)
1 citroen (sap + twee theelepels zeer fijn geraspte schil. Een fijne kaasrasp is geschikt)
2 eetlepels zeer fijngehakte koriander
2 eetlepels zeer fijngehakte munt
2 eetlepel dungesneden bieslook ringetjes
Peper en zout naar smaak
4 eetlepels goede olijfolie (bijvoorbeeld Olio Capo Vestino verkrijgbaar bij Bloem)
Doe de couscous in een steelpannetje en volg de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik altijd 80% van de aangegeven hoeveelheid water; de groenten geven ook sap af en de bedoeling is een mooie stevige korrel en geen griesmeelpap.
Het is belangrijk dat je de groenten zo klein (0,5cm bij 0,5 cm ) en zo gelijkmatig mogelijk snijdt. De smaak van de salade wordt hierdoor bepaald.
Als de couscous is afgekoeld tot kamertemperatuur mengt u alle bovenstaande ingrediënten met elkaar. Goed mengen, maar wel met een beetje liefde, want we willen geen Olvarit.
Eet het smakelijk met vrienden, op de boot of in de tuin, met een glimlach en een lekkere fles wijn van Wijnkoperij Henri Bloem.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.