dinsdag 12 april 2011

Wijn-spijs combinatie van de dag

Chocoladetaart met zomerfruit en PX


Bereidingstijd 30 minuten
Minimaal 12 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten voor 4 personen
250 gram pure chocolade 73% cacao
250 gram boter
1 eierdooier
60 gram suiker
7 el melk
Aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen
PX sherry

Smelt de chocolade au bain-marie. Breng in een andere pan de melk aan de kook. Klop de eierdooier en de suiker tot een geheel, voeg dit toe aan de kokende melk, goed roeren en in laten koken tot het iets dikker is. Als de chocolade gesmolten is hier 250 gram boter in smelten. Wanneer de boter en chocolade volledig versmolten zijn, voeg je het melk-suiker-eierdooier mengsel toe en dit roer je tot een geheel.

Laat het 1 uur afkoelen en roer het mengsel elk kwartier. Als het is afgekoeld giet je het in een kleine taartvorm en laat je de chocoladetaart 12 uur opstijven in de koelkast. Zorg ervoor dat het mengsel voldoende is afgekoeld wanneer je het in de taartvorm giet. Indien het niet voldoende afgekoeld is, bestaat er de mogelijkheid dat de boter op de chocolade gaat “drijven”. Snij de taart in mooie punten (maak het mes warm onder heet water), leg die op het midden van het bord, maak de rest van het bord op met het zomerfruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.