Vijf verschillende druivensoorten kwamen er aan te pas om deze wijn te maken: Syrah, Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon en Merlot. Minstens net zoveel soorten fruit zijn er te ontdekken wanneer u de neus in het glas steekt. Nu hoeven we die niet per se allemaal te benoemen, maar neemt u van mij aan dit een fruitige wijn is, die in ieder geval geurt naar bramen.
Drink de wijn en u wordt meegevoerd naar de Middellandse Zee. Niet dat dit een ziltige wijn is, maar de kruidigheid die zo typerend is voor wijnen uit het zuiden van Frankrijk zit ook in dit kersenrode sap. Het doet denken aan tijm, laurier en ergens achterin weggestopt zit dat zwarte pepertje van de syrah.
Maar laat ik niet overdrijven; een complexe wijn is dit niet, wel verdomde aangenaam. Vriendelijk voor de mond en plezierig in zijn verdere weg door het lichaam. Medium intens, zacht, rond zijn de termen die het mondgevoel beschrijven. Het niet ontzettend hoge alcoholpercentage van 12,5% zorgt ervoor dat u probleemloos een aantal glazen kunt verteren tijdens de borrel, aperitief of barbecue. Barbecue inderdaad. Wat mij betreft is dit de perfecte barbecuewijn die behalve bij het gegrilde vlees ook bijzonder goed smaakt bij een stevige vis van de barbecue.
Zet de fles 20 minuten voor consumptie in de koelkast en het feest kan beginnen. De vriendelijke prijs van € 4,50 maakt de party compleet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.