Bij Wijnkoperij Henri Bloem te Bussum organiseren wij wijncursussen, wijn-spijsworkshops en proeverijen op maat. Bekijk met regelmaat de agenda op dit blog om op de hoogte te blijven van het aanbod. Wij organiseren de volgende wijn-spijsworkshops:
Wijn en Kaas
In deze workshop combineren we 10 kazen met 10 verschillende wijnen. Proefondervindelijk komt u er achter waarom de ene wijn beter smaakt bij bepaalde kazen dan de andere. We proeven kazen als: Epoisses, Pierre Robert, Stolwijker Pikant, Munster, Langres en Roquefort. We drinken er een bijzondere selectie wijnen bij. Al proevend komt u er achter welke wijn het beste bij welke kaas past. Zie de agenda voor data en details.
Wijn en Pasta
Deze wijn-spijsavond staat in het teken van Italië. We proeven vijf verschillende pastagerechten die we steeds combineren met twee Italiaanse wijnen, in totaal proeft u 10 Italiaanse wijnen. Tijdens de workshop wordt het u duidelijk waarom sommige wijnen beter met bepaalde pastagerechten combineren dan andere. Zie de agenda voor data en details.
Wijncursussen
Vanaf september 2011 zullen er wijncursussen gegeven gaan worden op verschillende niveau's. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie. De cursussen worden gegeven door Jeroen Theunissen, Register Vinoloog van de Wijnacademie.
Basis wijncursus "Meer weten = meer genieten"
Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag een lekker glas wijn drinkt, maar weinig tot geen kennis van wijn heeft. U bent een wijnliefhebber en zou graag meer van wijn willen weten zodat u er nog meer van kunt genieten. In drie lessen leert u proefondervindelijk de wereld van de wijn kennen. Het is een praktische cursus waarin we 30 verschillende wijnen proeven (10 wijnen per cursusavond). We proeven deze wijnen blind en leren de geuren en smaken te omschrijven om vervolgens een theoretisch kader te schetsen. Het glas wijn dat we proeven is steeds het uitgangspunt. Aan de hand van de wijn in het glas behandelen we: geur, smaak, proefnotitie, land, gebied, druif, vinificatiemethode, etiket en wijn-spijs. De cursus geeft u voldoende bagage om de Swen 1 cursus te kunnen volgen.
Voor wie?
Voor de beginnende wijnliefhebber
Hoe vaak?
3 avonden
Hoe laat?
Van 19.30 uur tot 22.30 uur
Locatie?
Wijnkoperij Henri Bloem Bussum, Huizerweg 45b, 1401 GH, Bussum
De locatie is centraal in 't Gooi gelegen. U kunt parkeren voor de deur.
Wat leert u?
Geuren en smaken omschrijven, een proefnotitie maken, de verschillende druivenrassen benoemen en hun kenmerken herkennen, verschillende vinificatiemethodes, etiket lezen, wijn-spijs combinaties.
Extra?
Een map met theoretisch achtergrond materiaal en proefformulieren.
Kosten?
€ 100,- voor drie avonden, inclusief wijnen en werkmap.
Voor meer informatie volgt u dit blog of schrijft u een e-mail naar bloembussum#henribloem.nl (vervang de # door een @)