Of voor de niet Chardonnay-drinkers
Voorbereiding 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
250 ml ongezoete slagroom
200 ml droge witte wijn
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 courgette in blokjes gesneden
1 limoen (sap)
2 eetlepels fijngehakte koriander
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel dungesneden bieslook ringetjes
Peper en zout naar smaak
2 eetlepels olijfolie
Doe de olijfolie in de pan en fruit hier de gesnipperde ui en het teentje knoflook in aan. Kook ondertussen de pasta beetgaar in een andere pan. Blus ui en knoflook af met witte wijn en kook tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook weer tot de helft in. Voeg de in blokjes gesneden courgette en de nog bevroren garnalen toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook tot de garnalen gaar zijn en de courgette nog knapperig is ( 2 - 4 minuten). Proef op smaak en voeg indien gewenst nog peper of zout toe. Giet de pasta af en doe de beetgare pasta bij de saus van room, garnalen en courgette. Zet het vuur onder deze pan uit. Meng de pasta met de saus en voeg kruiden en limoensap toe. Hussel door elkaar en serveer direct. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.