dinsdag 5 april 2011

Wijn-spijs combinatie van de dag

Romige pasta met garnalen, courgette, limoen en verse kruiden


Of voor de niet Chardonnay-drinkers


Voorbereiding 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

240 gram gedroogde pasta (penne bijvoorbeeld)
500 gram grote gepelde garnalen (diepvries)
250 ml ongezoete slagroom
200 ml droge witte wijn
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 courgette in blokjes gesneden
1 limoen (sap)
2 eetlepels fijngehakte koriander
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel dungesneden bieslook ringetjes
Peper en zout naar smaak
2 eetlepels olijfolie

Doe de olijfolie in de pan en fruit hier de gesnipperde ui en het teentje knoflook in aan. Kook ondertussen de pasta beetgaar in een andere pan. Blus ui en knoflook af met witte wijn en kook tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook weer tot de helft in. Voeg de in blokjes gesneden courgette en de nog bevroren garnalen toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook tot de garnalen gaar zijn en de courgette nog knapperig is ( 2 - 4 minuten). Proef op smaak en voeg indien gewenst nog peper of zout toe. Giet de pasta af en doe de beetgare pasta bij de saus van room, garnalen en courgette. Zet het vuur onder deze pan uit. Meng de pasta met de saus en voeg kruiden en limoensap toe. Hussel door elkaar en serveer direct. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.