Agenda


Vrijdag 7, 14 en 21 oktober 2011 ----- Beginnerscursus
Basis wijncursus  "Meer weten = meer genieten" 
Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag een lekker glas wijn drinkt, maar weinig tot geen kennis van wijn heeft. U bent een wijnliefhebber en zou graag meer van wijn willen weten  zodat u er nog meer van kunt genieten. In drie lessen leert u proefondervindelijk de wereld van de wijn kennen. Het is een praktische cursus waarin we 30 verschillende wijnen proeven (10 wijnen per cursusavond). We proeven deze wijnen blind en leren de geuren en smaken te omschrijven om vervolgens een theoretisch kader te schetsen. Het glas wijn dat we proeven is steeds het uitgangspunt. Aan de hand van de wijn in het glas behandelen we: geur, smaak, proefnotitie, land, gebied, druif, vinificatiemethode, etiket en wijn-spijs. De cursus geeft u voldoende bagage om de Swen 1 cursus te kunnen volgen.

Voor wie?            
Voor de beginnende wijnliefhebber
Hoe vaak?
3 avonden
Hoe laat?
Van 19.30 uur tot 22.30 uur
Locatie?
Wijnkoperij Henri Bloem Bussum, Huizerweg 45b, 1401 GH, Bussum
De locatie is centraal in 't Gooi gelegen. U kunt parkeren voor de deur.
Wat leert u?
Geuren en smaken omschrijven, een proefnotitie maken, de verschillende druivenrassen  benoemen en hun kenmerken herkennen, verschillende vinificatiemethodes, etiket lezen, wijn-spijs combinaties.
Extra?                                                       
Een map met theoretisch achtergrond materiaal en proefformulieren.
Kosten?
€ 100,- voor drie avonden, inclusief wijnen en werkmap.


U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar bloembussum#henribloem.nl (vervang de # door een @)



Dinsdag 6, 13 en 20 september 2011 ----- Beginnerscursus
Basis wijncursus  "Meer weten = meer genieten" 
Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag een lekker glas wijn drinkt, maar weinig tot geen kennis van wijn heeft. U bent een wijnliefhebber en zou graag meer van wijn willen weten  zodat u er nog meer van kunt genieten. In drie lessen leert u proefondervindelijk de wereld van de wijn kennen. Het is een praktische cursus waarin we 30 verschillende wijnen proeven (10 wijnen per cursusavond). We proeven deze wijnen blind en leren de geuren en smaken te omschrijven om vervolgens een theoretisch kader te schetsen. Het glas wijn dat we proeven is steeds het uitgangspunt. Aan de hand van de wijn in het glas behandelen we: geur, smaak, proefnotitie, land, gebied, druif, vinificatiemethode, etiket en wijn-spijs. De cursus geeft u voldoende bagage om de Swen 1 cursus te kunnen volgen.

Voor wie?            
Voor de beginnende wijnliefhebber
Hoe vaak?
3 avonden
Hoe laat?
Van 19.30 uur tot 22.30 uur
Locatie?
Wijnkoperij Henri Bloem Bussum, Huizerweg 45b, 1401 GH, Bussum
De locatie is centraal in 't Gooi gelegen. U kunt parkeren voor de deur.
Wat leert u?
Geuren en smaken omschrijven, een proefnotitie maken, de verschillende druivenrassen  benoemen en hun kenmerken herkennen, verschillende vinificatiemethodes, etiket lezen, wijn-spijs combinaties.
Extra?                                                       
Een map met theoretisch achtergrond materiaal en proefformulieren.
Kosten?
€ 100,- voor drie avonden, inclusief wijnen en werkmap.
                              
Donderdag 9 juni 2011 ---------- Wijn en Kaas Workshop

Tijd:  19.30 uur – 22.30 uur
Plaats: Wijnkoperij Henri Bloem Bussum, Huizerweg 45B, 1401 GH, Bussum. De locatie is centraal in het Gooi gelegen. U kunt parkeren voor de deur.
Kosten: € 50,- p.p. incl.
Voor wie: Iedereen die van wijn en kaas houdt
Wat: We proeven minimaal 8 soorten kaas en acht à tien verschillende wijnen. De vraag is steeds: "Welke wijn gaat het beste met welke kaas en waarom". U zult bij het samenstellen van uw eigen kaasplateau veel plezier hebben aan deze workshop.
Extra: U ontvangt een map met informatie over het thema en proefformulieren

Wijn en kaas gaan geweldig samen, maar soms ook helemaal niet. Hoe komt het dat de geitenkaas van het kaasplateau geweldig combineert met dat ene glas wijn, maar de blauwschimmelkaas niet?

In onze 3 uur durende workshop leren wij u wijn en kaas combineren. Op onze proeftafel staan 10 wijnen. Daarnaast staat er een ruime selectie kazen, speciaal door ons en het beroemde kaashuis Kees Kromhout uit Huizen uitgezocht voor deze gelegenheid.

De kunst is om bij de juiste kaas het juiste glas wijn te kiezen. De verschillende combinaties zullen u verrassen. We laten u proeven wat wel en wat niet samengaat. Na afloop weet u exact welke wijn/kaascombinaties werken en kunt u de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen. Vrienden en familie weten niet wat ze overkomt en u kunt ze keer op keer verrassen.
   
U kunt zich in de winkel op per e-mail inschrijven: bussum#henribloem.nl (vervang de # door @)
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Zaterdag 16 april 2011 ---------- Voorjaarsproeverij

De voorjaarsproeverij van Wijnkoperij Henri Bloem Bussum zal plaatsvinden op zaterdag 16 april 2011 van 14.00 uur t/m 17.00 uur in de winkel op de Huizerweg 45b te Bussum. Olivier Coste, de wijnmaker van domaine Montrose, hebben wij bereid gevonden de proeverij kleur te geven. Naast de wijnen van domaine Montrose zal een ruime selectie flessen geopend staan op de proeftafels. U bent van harte welkom. 

Tijdens de proeverij krijgen de eerste 6 kopers van 24 flessen Montrose bovenop de normale korting een door Olivier Coste gesigneerde magnum cadeau. 
Daarnaast verloten wij onder alle kopers op de proeverij een dubbelmagnum Montrose rosé. Uw aankoopbon verdwijnt, na te zijn voorzien van naam en telefoonnummer, in de grabbelton. Om 17.00 uur zal Bernard Coste de winnende kassabon uit de ton trekken en wordt de winnaar gebeld.

Donderdag 14 april 2011 ---------- Wijn en Pasta Workshop

Tijd: 19.30 uur - 22.30 uur

Plaats: Wijnkoperij Henri Bloem Bussum, Huizerweg 45B, 1401 GH, Bussum. De locatie is centraal in het Gooi gelegen. U kunt parkeren voor de deur.
Kosten: € 50,- p.p. incl.
Voor wie: Iedereen die van wijn en pasta houdt
Wat: We proeven minimaal 5 verschillende pasta’s en acht à tien verschillende wijnen. De vraag is steeds: "Welke wijn gaat het beste met welke pasta en waarom". U zult bij het samenstellen van uw eigen wijn/spijs combinaties veel plezier hebben aan deze workshop.
Extra: U ontvangt een map met informatie over het thema en proefformulieren

Wijn en pasta gaan geweldig samen, maar soms ook helemaal niet. Hoe komt het dat de romige pasta carbonara helemaal niet smaakt met de ene wijn, maar wel met de andere wijn. Wat drink je nu bij een pasta bolognese, witte wijn of rode wijn? Of zou het kunnen dat zowel wit als rood goed samen gaan met dezelfde pasta?

In onze 3 uur durende workshop leren wij u wijn en pasta combineren. We combineren steeds één pasta met twee wijnen en proefondervindelijk ervaart u wat wel en niet werkt. U wordt zicht bewust van wat er in uw mond plaatsvindt en waarom het gebeurt. Het zal in de toekomst veel makkelijker worden om de juiste wijn bij de juiste pasta te kiezen.
We proeven in ieder geval: Pasta aglio e olio, Pasta carbonara, Pasta bolognese, Pasta con pesto a la genovese, Pasta alla putanesca. Deze pasta’s combineren we met een speciale selectie Italiaanse wijnen. 

Wij raden u af van tevoren een volledige maaltijd te eten.  
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.